Абітурієнту

пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Інформаційна година "Бути людиною на землі…"

З нагоди дня толерантності бібліотекарі центральної районної бібліотеки разом з викладачем історії ОПТАУ Нестеренко Т.М. провели інформаційну годину «Толерантність – елемент  світогляду і культури» в училищі.
Учням розповіли про принципи толерантності, про її значення в сучасному світі, про те як застосовуються в дії ці принципи, навели приклади останніх подій в Європі і світі взагалі.

16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. Цей день був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою у 1995 році на Генеральній конференції ЮНЕСКО. У Декларації зазначено: «з метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки,приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі ми урочисто проголошуємо16 листопада міжнародним днем, присвяченим толерантності, що відзначається щорічно».
Толерантність – це готовність прийняти інших такими, які вони є, і взаємодіяти з ними на основі згоди, дуже близьке за значенням слову «терпимість». Терпимість,розуміння- це поняття, які повинні супроводжувати почуття любові. Любові до ближнього, до Батьківщини, до матінки-планети Земля, і, навіть, до самого себе.
Терпимість, доброта, любов…- це ті риси, яких зараз так не вистачає в сучасному суспільстві. Це те, чому треба вчити підростаюче покоління, це те чого не повинна втрачати на своєму життєвому шляху ні одна поважаюча себе людина.





Бібліотекарі провели тестування присутніх «Чи толерантна я людина?», розповіли притчи про Доброту,  Красу і Любов, продемонстрували  ряд відеосюжетів,  присвячених толерантності.
Нестеренко Т.М. та учасник гуртка «Юний філателіст» учень гр. 204 Остроущенко О. представили філателістичну колекцію до дня толерантності.


Бібліотекар ЦРБ Паламарчук Л.В. ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Толерантність – золоте правило моралі».






 Слободянюк Н.
Бібліотекар ЦРБ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.