Абітурієнту

пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху

За рішенням Генеральної Асамблеї ООН  2011 – 2020 роки проголошено Десятиліттям безпеки дорожнього руху в світі, у зв’язку з чим світовим товариством  проводяться заходи, спрямовані на поліпшення ситуації з проблем дорожньо-транспортної аварійності.
З метою поглиблення знань з правил дорожнього руху, формування уяви учнів про безпеку на дорозі  під час їх пересування по ній, закріплення навичків виконання основних правил руху з метою попередження  травматизму з 13 по 17 листопада в ДНЗ «Овідіопольське професійно-технічне аграрне училище» проводився Тиждень безпеки дорожнього руху. Відповідно до тематики тижня в училищі проводилися заходи, націлені на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

Так, був оформлений інформаційний куточок з правил дорожнього руху та безпеки дорожнього руху, газета «ФОТОСТОП»



На передодні Всесвітнього дня пам'яті жертв ДТП викладач дисциплін «Правила дорожнього руху» та «Безпека дорожнього руху» Руссу Микола Васильович разом з учнями 303 та 309 груп провели акцію «Ангелочок в дорогу». Випустили пам'ятки для водіїв, для пішоходів, із бумаги вирізали фігурки ангелів.
Мета акції «Ангелочок в дорогу»:
- привернути увагу як можна більше людей до проблеми аварій на дорогах
- нагадати ще раз правила поведінки на дорогах
- призвати дотримуватись цих правил, щоб зберегти життя своє та оточуючих


В день проведення акції, учні вийшли на вулиці Овідіополя, дарували ангелочків зустрічним водіям і пішоходам. Розказували про цей скорботний день і бажали всім учасникам безпечних доріг.






В кабінеті «ПДР та ОБДР» викладачем Руссу М.В. було проведено захід, присвячений Всесвітньому дню пам'яті жертв ДТП.
Мета: звернути увагу учнів на безпеку дорожнього руху в Україні. Виховувати відповідальність за своє життя і життя інших учасників дорожнього руху.
Ведучі заходу доповіли учням про статистику дорожньо-транспортних пригод і які наслідки очікують людство, якщо ситуація кардинально не зміниться.




Микола Васильович розповів  учням, яка ситуація склалася з дорожньо-транспортними пригодами  в Овідіополі  та районі за останні півроку і що від нещасних випадків не застрахований ніхто, про це повинні пам'ятати  завжди, дотримання правил дорожнього руху обов'язкове для всіх.
     Учні вшанували пам̕ять всіх жертв дорожньо-транспортних пригод хвилиною мовчання.
 Також були продемонстровані відеоролики «Обережно, пішоходи!» та короткометражний художній фільм «Павук». Учні були вражені переглядом відео.



Захід супроводжувався презентацією розробленою викладачем дисципліни «ПДР» та «ОБДР» Руссу М.В. 


На протязі тижня учні могли не тільки почерпнути для себе щось нове, а й продемонструвати наскільки ж вони вже на сьогодні обізнані по правилах дорожнього руху. Варто сказати, що проведення заходів такого характеру в училищі є на сьогодні дуже потрібними та дієвими, оскільки, кожен з нас незнаючі основних «законів вулиці» може потрапити в дуже прикру, а часом трагічну ситуацію.

Руссу М.В.
викладач з ПДР 






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.