Абітурієнту

середу, 8 листопада 2017 р.

Тиждень перукарської майстерності - 2017

Тиждень перукарської майстерності – це своєрідний творчий звіт, демонстрація досягнень педагогічних працівників і учнів перукарського профілю. 
З 30 жовтня по 3 листопада  2017 року в нашому навчальному закладі пройшов Тиждень перукарської майстерності. Під час проведення тижня учні були залучені до різноманітних видів діяльності: навчальної, ігрової, виконавської, художньої тощо.


Понеділок, 30.10.
Розпочався Тиждень перукарської майстерності на передодні сучасного свята Хеллоуїн. В цей день відбувся практичний тур конкурсу фахової майстерності «Виконання зачісок в авангардному та фантазійному стилях» приуроченому до святкування Хеллоуїна. 






Важливою умовою цього туру було те, що майстер-перукар мав показати модель, яка б відображала його розуміння яким має бути образ до свята Хеллоуїн, демонструвала можливості авангардного та фантазійного стилів. Саме тому дефіле образів стало відкритою формою змагання, розвитку професійної майстерності учасників, а також джерелом нових ідей.

Вівторок, 31.10.
Продовжився тиждень виставкою рефератів, творчих робіт в різних техніках: прикрас із волосся, виробів з природніх матеріалів, виробів з паперу, стрічок, фотографій, на яких можна побачити участь учнів-перукарів у різноманітних заходах, а також їх малюнки, виконані на уроках спецмалювання.

 

 


Середа, 01.11. 
В цей день відбувся відкритий урок з виробничого навчання на тему: «Виконання сучасних видів гарячої завивки із застосуванням прогресивних інструментів» проведений майстром виробничого навчання Руссу Л.М.

 Мета уроку:
- навчити учнів виконувати гарячу завивку волосся за допомогою прогресивних інструментів різної модифікації з дотриманням якості в роботі,
- об'єднувати прості операції накручування в одну складну, розвивати уміння самостійної роботи, виховувати в учнів акуратність, любов до праці, почуття відповідальності за кінцевий результат.
Майстер виробничого навчання,  проводячи вступний інструктаж, також зробила наголос на тому, що від уміння виконувати даний вид робіт залежить не тільки  престиж, а й матеріальний стан і популярність майстра-перукаря.

Відкритий урок відзначався використанням сучасних інноваційних методів навчання, було вдало застосовано при поясненні матеріалу між предметні зв'язки з уроками теоретичного навчання такими, як перукарська справа, санітарія і гігієна, матеріалознавство. Також були використані форми самоконтролю, взаємоконтролю, професійної самостійності учнів. 
На уроці майстром виробничого навчання були продемонстровані прийоми та етапи технологічного процесу укладання волосся гарячим способом прогресивними інструментами.



Четвер, 02.11. 
В цей день, м\в навчання Руссу Л.М., провела  з учнями ІІІ курсу теоретичний тур конкурсу фахової майстерності: «У колах лабіринту професії». 



Цей захід проводився з метою поглиблення та розширення знань учнів з предмету «Перукарська справа».

Команди «Стиль» і «Бігуді»  виконували завдання різнорівневої складності.



Усі показали гарні результати, але перемогу отримала команда «Стиль».
У хвилини підрахунку балів журі, була показана презентація-звіт про проведену роботу за попередній навчальний рік.

П'ятниця, 03.11.
3 листопада - завершився Тиждень перукарської майстерності, який був спрямований на закріплення, збагачення та поглиблення знань та умінь учнів-перукарів й розвиток творчої майстерності як м\в навчання і викладача спецдисциплін Руссу Л.М., так і учнів. Це був своєрідний творчий звіт.
Хочеться відзначити, що цей тиждень запам'ятається як викладачам так і учням. Адже його проведення сприяло підвищенню інтересу учнів до майбутньої професії. Удосконаленню їхніх професійних знань, умінь і навичок. Учні вчилися творчо мислити, виробляти ідеї, знаходити шляхи їхньої реалізації на практиці, виховувати потребу у творчості, у вдосконаленні естетичного смаку.
Вітаємо! Матвієнко Віру, Мельникову Кристіну, Чайковську Єлізавету, Мельник Альону, Чебаненко Каріну, Сергеєву Зою, Жибченко Світлану, Лафазан Наталю, Шамрай Юлію, Гораш Наталію, Гром Олександру.


Так тримати наші майбутні Майстрині!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.