Абітурієнту

середу, 26 квітня 2017 р.

Урок мужності у гуртожитку «Чорнобиль не має минулого часу»




Чорнобиль не має минулого часу...
«Хай стане мир міцнішим у стократ.
Хай над землею чисте небо буде.
Чорнобиль – попередження, набат
Його уроків людство не забуде.»

 25 квітня бібліотекарі центральної районної бібліотеки Черпатюк О.В. і Слободянюк Н.М. разом з бібліотекарем ОПТАУ Білоциценко Т.М. провели в гуртожитку ОПТАУ урок мужності «Чорнобиль не має минулого часу.» Вони розповіли про страшні події 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, вшанували пам’ять загиблих внаслідок цієї трагедії хвилиною мовчання, зробили огляд книжкової виставки «Чи знаєш ти світе, як сиво ридає полин?...»           
Чорнобиль… Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль.
            Чорнобильська трагедія 26 квітня 1986 року розчинилася у духмяному повітрі, в біло-рожевому цвітінні українських садів, у воді сільських криниць, річок та озер, у всій красі нашої природи. Та хіба тількі в ній? Вона розчинилася у людях. Наслідки вибуху на четвертому блоці Чорнобильської АЄС і досі позначаються на долях і здоров’ї людей. І ми ніколи не повинні цього забувати, вилучивши для себе гіркий урок історії з цієї сумної події.



Лафазан Наталія  і Матвієнко Віра (учні 209 групи) читали вірші про Чорнобильську трагедію. Завершився захід переглядом документального фільму «Правда про Чорнобиль.»




Бібліотекар ЦРБ Слободянюк Н.М.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.