Абітурієнту

суботу, 29 квітня 2017 р.

Свято в училищі - День відкритих дверей



 27 квітня у всіх  працівників і учнів ДНЗ «Овідіопольське професійно-технічне аграрне училище» був день, до якого готувалися заздалегідь: прибирали територію, готували заходи, продумували слова, якими зустрічатимемо гостей... В цей день, в нашому навчальному закладі відбувся дуже важливий захід - День відкритих дверей. Найголовніша мета проведення Дня відкритих дверей - зробити училище максимально доступним для абітурієнтів та всіх бажаючих,  і познайомити їх з навчальним процесом.

У рамках заходу та для кращого розуміння майбутньої професії відбулася профорієнтаційна година під назвою: «Хочу-Можу-Треба».
Разом із ведучими, заступником директора з НВихР – Самойленко Н.Г. та учнем 105 групи з професії «Кухар» - Кодрян Миколою , гості давали відповідь на запитання, чому на їх думку  є люди, які не зовсім задоволені обраною професією.  Відповіді були різні, адже багато є помилок у виборі професій. Найважливіші це – нічого не знають про професію, яку обрали, йдуть за модою, вибирають «за компанію», не мають здібностей і нахилів до професії, але найголовнішою причиною стала проблема «тиску» батьків. Абітурієнти разом  із ведучими намагалися вивести формулу гарного настрою – формулу усвідомленого вибору професії.


  С.Г. Балан – заступник директора з НВР, розповіла про професії, які можна отримати навчаюсь в училищі.



  Представники  Овідіопольського районного центру зайнятості  дали інформацію, про загальну характеристику професій, вимоги до робітників різних професій та спеціальностей.



  Майстри виробничого навчання разом зі своїми вихованцями презентували свою професію, та розповідали про  роботу, яка була зроблена на протязі навчального року.

-          Професія «Оператор комп’ютерного набору. Офісний службовець (бухгалтерія)»
(майстри в/н – Абабіна О.В., Баланюк А.В., учениця ІІ курсу – Ільєва Інна)


-          Професія «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії "А1", "А2").  Слюсар  сільськогосподарських машин та устаткування.  Водій автотранспортних засобів (категорія "С1")»
(Викладач спецдисциплін, майстер в/н – Боговик О.В., майстер в/н – Являнський В.С.)






-          Професія «Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування. Слюсар з ремонту автомобілів,  Водій автотранспортних засобів (категорія "С1")»
( Викладач спецдисциплін – Шепель М.П.)


-          Професія «Перукар»
(майстер в/н – Руссу М.В. учні 209 групи)





-          Професія «Кухар»
(методист училища, викладач спецдисциплін – Гавришків О.Б., майстри в/н – Токмак С.В., Являнська Л.В., Боговик А.В., учні 105, 204 групи)












  Важливим напрямком діяльності ДНЗ «Овідіопольське професійно-технічне аграрне училище» є соціальна підтримка учнів. Особлива увага приділяється дітям сиротам, дітям позбавлених батьківського піклування та іншім соціально незахищеним категоріям виховання. Не місцеві учні забезпечуються місцем у гуртожитку, в якому є всі необхідні умови. Учні отримують державну стипендію. Додаткове матеріальне заохочення отримують ті, хто займає активну громадську позицію, має особливі досягнення в навчанні, спорті, художньої самодіяльності.
Отже, можна з певністю сказати, що для колективу Овідіопольського училища є реальним надати якісну середню освіту, забезпечити професійну підготовку, виховати творчу особистість.

Наше училище, це шанс сільським дітям отримати робітничу професію, забезпечити власне майбутнє, працювати на благо свого рідного краю.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.