Абітурієнту

середу, 12 квітня 2017 р.

Година українознавства «Рослини – символи України

   З метою виховання любові до рідної землі та розширення знань учнів про українські символи (зокрема рослини), 12 квітня 2017 заступником директора з навчально- виробничої частини С.Г. Балан проведено годину українознавства «Рослини - символи України.


Мета:
 Ознайомити учнів з рослинами-символами України, роз­ширити уявлення про природу красу і ба­гатство рослинного світу; розвива­ти пізнавальні інтереси, кругозір; виховувати любов та бережливе ставлення до природи рідного краю, його традицій, спадщини предків.


    Майже в усіх народів є рослинні символи: у ка­надців — клен, у росіян — берізка. Для українців символом стала верба й калина. Усім відоме прислів'я: «Без верби й калини нема України». Крім верби і калини в Україні в особливій пошані дуб, верба, вишня, а серед квітів: барвінок, чорнобривці.



Учасники гуртка «Юний філателіст» (СЮТ) керівник Нестеренко Т.М. презентували філателістичну колекцію «Рослини України».



Дерево життя — символ всесвіту, його зароджен­ня; символ росту, гармонії, безсмертя; невичерпних життєвих сил; вічного оновлення та відродження.
На фото: учні прикрашають Дерево життя українськими рослинами-символами








Справді, несподівані, невичерпні, безмежні дива твої, природо! Тож бережіть її, любуйтесь її цвітом і плодом! Будьте добрими і чуйними, посадіть біля своїх осель калину. Хай цей диво-кущ прикрасить ваш дім, хай у ньому соловейко зів’є собі гніздечко і співає вам пісню про чудовий рідний край, про прекрасну Україну!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.