Абітурієнту

пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Урок памяті «Герої Небесної сотні»

   З нагоди відзначення третьої річниці загибелі Небесної сотні бібліотекарі центральної районної бібліотеки разом з викладачем історії Нестеренко Т.М. провели 16 лютого в ОПТАУ урок памяті «Герої небесної сотні». Вони розповіли про героїку загиблих протестувальників, про трагізм подій в лютому 2014 р.  на майдані Незалежності в центрі Києва.

   
Україна – країна традицій і краси, де найбільше люблять волю і найменьше її знали, країна горячої любові до народу і чорної його зради, довгої  вікової,  героїчної  боротьби за волю і незалежність.
    Сьогодні ми знову перегортаємо трагічну сторінку в історії українського народу на довгому і тернистому шляху до незалежності. У ці дні відзначається третя річниця трагічних подій на Майдані Незалежності, коли під час революції Гідності з 18 до 20 лютого було поранено тисячу людей, а 100 протестувальників загинуло. Тепер ми називаємо їх Небесною сотнею. Людям подобаються яскраві назви і ніхто їм за це ніколи не докорятиме…

Палають серця,
І стоїть на Грушевською чад,
І стяг український під небом
Тремтить переможно
А ті, хто із чорних портретів
Суворо мовчить -
Навіки герої,
Яких забувати не можна!

            Учні ОПТАУ гр.209 Мельникова К.,Чайковська Є., Коваль Г., Гурєва О., Зозуля Д., Гораш Н, Стоянова В, Іванченко А. читали вірші про Небесну сотню. Учасник гуртка «Юний філателіст» (СЮТ) Анатолій Малюк представив філателістичну колекцію «Небесна сотня».





            На заході прозвучала композиція із пісень, які стали вже музичними символами  згадуваних подій «Пливе кача», «Мамо, не плач», «Не твоя війна», «Україна – це ми».
            Бібліотекарі ЦРБ презентували книжкову виставку-інсталяцію «Навіки герої, яких забувати не можна».




            Всі присутні вшанували пам'ять Небесної сотні хвилиною мовчання.


Бібліотекар ЦРБ Слободянюк Н.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.