Абітурієнту

пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

Історична година: «Мудрість козацької доби»

    З нагоди 525 річниці Українського козацтва бібліотекарі центральної районної бібліотеки разом з викладачем історії Нестеренко Т.М. 2 лютого провели в ОПТАУ історичну годину «Мудрість козацької доби», на якій розповіли про виникнення Українського козацтва, створення Запорозької Січі, її устрій, порядок, звичаї та традиції козаків. 
Українське козацтво надзвичайно цікаве та важливе явище в історії як країни, так і світу. Козаки дивували та захоплювали, надихали митців на створення своїх шедеврів, берегли рідну культуру та звичаї.   
Цікаво, що одним із перших демократичних об'єднань у світі прийнято вважати Запорозьку Січ. Всі рішення та питання стосовно життя, побуту та діяльності приймалися на загальних зборах – радах шляхом голосування. Також Запорозьку Січ по праву вважають першим політичним формуванням на території нашої країни. Січ мала всі ознаки республіки, була повністю незалежна й більшість європейських країн намагалися встановити з нею дипломатичні зв'язки.
     Гості заходу генерал-отаман, Перший Заступник Гетьмана Українського Козацтва, Польовий Гетьман,  Верховний отаман Чорноморського Козацького Округу-Чорноморського Козацького Війська – Петько Анатолій Іванович та Заступник  Польового  Гетьмана Українського Козацтва, Генерал-осавул по звязкам із закордонними козацькими товариствами Чорноморського Козацького Війська Граматик Іван Миколайович надали цікаву інформацію про історію Українського козацтва  та Одеського і Овідіопольського козацтва зокрема, а також про різні закордрнні Українські козацькі осередки. Вони закликали молоду аудиторію вступати  до козацьких молодіжних організацій.




      Учасник гуртка «Юний філателіст» (СЮТ) Ігнатенко Сергій детально розповів про філателістичну колекцію, присвячену Українському козацтву.



      Наприкінці заходу бібліотекарі ЦРБ прокоментували книжково-ілюстративну виставку «Україна козацька: п'ять віків історії».

                                                        Бібліотекар ЦРБ Слободянюк Н.М.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.