Абітурієнту

пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

В гостях у бібліотеки - "Щедрість рідної землі"


       Золота осінь…Саме в цей благодатний сезон ми святкуємо День працівників сільського господарства. Найважчою працею в усі часи,і навіть зараз, вважається праця трудівників полів, садів, городарів. З нагоди цього свята в Овідіопольській центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання клубу «Шанувальники українського слова» «Щедрість рідної землі».


           В святково прибраному читальному залі бібліотеки зібралися всі постійні учасники та гості клубу. На захід було запрошено заступника директора «ТОВ Україна» Чуприну В.А. Вона в цьому році відзначає 50-річний трудовий ювілей.


            Все своє життя ця жінка працювала в сільському господарстві Овідіопольщини. Валентина Андріївна розповіла про свій трудовий шлях, поділилася спогадами про відомих аксакалів сільськогосподарської справи Кудрявцева В.В.,Задеряку І.Р.,Кушко В.Л., Саєнка А.І., Зінченко О.Т., з біллю говорила про проблеми сьогоднішнього сільського господарства.
             Про багаті дари нашої української землі розповіли вірші учні 4-Б класу НВК Авакова Анастасія та Конжа Іван, а Осіпова Анастасія (4-Г клас НВК) внесла в залу чудовий запашний хліб:
Цей пишний хліб…
Він чув у полі крик перепелів,
Чув жайворонків передзвін весняний.
Він виріс для пісень і добрих слів,
Тому що народився під піснями!

        Учасники клубу Балєва Л.П., Багмет Н.Ф. і Старцева О.А. виконали пісню «Хлеб всему голова». Ведуча заходу, завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки, Черпатюк О.В. розповіла про українські звичаї обжинків за різних часів. Осіпова Анастасія (4-Г клас НВК) розказала вірш «Ходить гарбузпо городу…». Тему підхопили бібліотекарі Паламарчук Л.В., Слободянюк Н.М., Маковейчук М.Д., вони донесли до присутніх історію появи та популярності найпопулярніших овочів в Україні.
        Керівник гуртки «Юні філателісти» (СЮТ) Нестеренко Т.М. разом із своїми вихованцями Кисеолар Наталією та Крайнік Іриною презентували філателістичну колекцію «Щедра Україна».




На завершення заходу бібліотекарі Овідіопольської ЦРБ ознайомили присутніх з граючою різнобарв’ям всіх кольорів осені виставкою-інсталяцією «Щедрість рідної землі».


Слободянюк Н.М.,

бібліотекар Овідіопольської ЦРБ


Спасибі організаторам за те, що вдалося провести такий чудовий захід і на такому високому рівні! Нашим учням дуже сподобалось свято. Дякуємо за запрошення!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.