Абітурієнту

вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Літературно-історична година «Українське військо – від витоків до сьогодення»

14 жовтня 2014 року Президентом України П.Порошенко було започатковане свято День захисника України, яке буде відзначатися кожного року 14 жовтня.



13 жовтня працівники Овідіопольської ЦРБ разом з викладачем української мови та літератури ОПТАУ Батечко Л.І. Провели літературно-історичну годину, присвячену Дню захисника України «Українське військо – від витоків до сьогодення» в ОПТАУ.

Бібліотекарі Черпатюк О.В., Слободянюк Н.М. з учнями училища здійснили екскурс в історію створення та розвитку українського війська та військової справи, розповіли про найвидатніших та найвідоміших ватажків, полководців українського війська, про участь та роль українських військових в першій та другій світових війнах, в військовій операції в Афганістані, про героїчне сьогодення наших військових на сході України.
Бібліотекар Паламарчук Л.В. представила розширену книжкову виставку,присвячену українській воєнній справі.

Особливу зацікавленість учнів визвали книжки «Історія українського козацтва» (історичний нарис), «Козацькі вожді України» Б.Ушинського, «Історія Січових Стрільців» (історичний нарис), «Україна в полум’ї війни 1941-1945рр» П.Панченка, спогади учасників бойових дій «Афганистан боль в моей душе…», а також журнали «Військо України», де висвітлюються героїчні будні української армії в АТО.





Слободянюк Н.М.
Бібліотекар ЦРБ



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.