Абітурієнту

вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Лінійка до 25-річниці Революції на граніті “Революція на граніті – Свято Воскресаючого Духу”

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності української молоді, яка у жовтні 1990 року стала на захист прав і свободи людини і громадянина, національних інтересів Українського народу, а також на виконання Закону України “Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті” від 09.04.2015 року та УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ  №565/2015 «Про відзначення 25-ї річниці Студентської революції на граніті»,  27.10.2015 в нашому училищі відбулася Лінійка “Революція на граніті – Свято Воскресаючого Духу”.



16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР проголосила Декларацію про державний суверенітет України, чим розпочала новий етап боротьби українців за незалежну державу. Але перебудова не вдавалася.
Піком протистояння між комуністичним режимом і демократичною опозицією стала акція протесту студентської молоді у Києві на площі Жовтневої революції (нині – Майдан Незалежності), відома як Революція на граніті.  Особливістю Революції на граніті було те, що її рушійною силою були не політики, а студентська молодь.


Життя людині дається лише раз і тільки гідна людина, знаючи свою кінцеву ціль, здатна на такі вчинки заради свободи свого народу, заради незалежності своєї Вітчизни!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.