Абітурієнту

пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Великий голод – вічний гріх

      Голодомор 1932-1933 рр. – одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу.
    28 листопада 2006 року Верховна Рада України визнала голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.На думку більшості істориків, причиною виникнення в Україні голоду 1932-1933 рр. стала примусова і репресивна для селян політика хлібозаготівлі, яку проводила тодішня влада. На сьогоднішній день голодомор 1932-1933 рр. визнали геноцидом української нації 23 держави світу.

пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

Майдан – заклик до совісті і гідності

   "Майдан – заклик до совісті і гідності". За такою назвою 18 листопада бібліотекарями Овідіопольської ЦРБ і викладачем історії Нестеренко Т.М. було проведено історико-патріотичні читання, присвячені 3-й річниці трагічних подій на майдані Незалежності, коли під час Революції Гідності з 18 по 20 лютого було поранено більш як тисячу людей, загинуло понад 100 протестувальників, яких сьогодні ми називаємо Небесною Сотнею.

   

Бесіда з працівниками Овідіопольського бюро правової допомоги за темою:«Юридична відповідальність неповнолітніх»

      Згідно з річним планом заходів з  виховної роботи (на основі Концепції національно-патриотичного виховання молоді), плану спільних заходів ДНЗ «Овідіопольського  професійно-технічнічного аграрного училища» та Першого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, 17 листопада працівниками Овідіопольського бюро правової допомоги було проведено зустріч з  учнями ІІ курсу за темою: «Юридична відповідальність неповнолітніх»


четвер, 17 листопада 2016 р.

До Дня працівників сільського господарства

З року в рік, в третю неділю листопада, в усієї нашої країни є гарна можливість відсвяткувати День працівників сільського господарства.


Напередодні свята аграріїв, 17 листопада, С.Г.Балан – заступник директора з НВР підготувала і провела захід «Образу хліба вклонімося».

Поїздка на Міжнародний форум «STYLE & BEAUTY» м.Одеса

 З метою удосконалення теоретичних знань та практичних навичок в учнів ІІІ курсу, 10.11.2016 року майстер в/н з професії «Перукар» І.І. Грейтанс разом з дівчатами своєї групи  відвідали XVIII Міжнародний форум з косметики, нігтьової естетики та перукарського мистецтва  «STYLE & BEAUTY».


пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Літературна година: «Я слова рідного нікому не віддам»


Про цінність і красу української мови розповіли учням ОПТАУ бібліотекарі Овідіопольської ЦРБ Слободянюк Н.М. і Черпатюк О.В. разом з викладачем української мови та літератури Лобань О.О. на літературній годині «Я слова рідного нікому не віддам» 9 листопада.




    

Виховний захід до 40-річчя утворення Української Гельсинської Спілки

Про правозахисну діяльність Української Гельсінської Групи бібліотекарі Овідіопольської ЦРБ Черпатюк О.В. і Слободянюк Н.М. разом з викладачем історії Нестеренко Т.М. розповіли учням ОТПАУ на інформаційній годині «Історія Української Гельсінської Групи» 10 листопада.

     

середу, 2 листопада 2016 р.

Звіт про проведення тижня кухарської справи.


       Кухар - це людина, професією якої є приготування їжі.


З 17 по 21 жовтня 2016 року в ДНЗ «Овідіопольське ПТАУ» проходив тиждень кухарської справи. Метою проведення тижня було прищеплювання інтересу до кулінарного мистецтва та вивчення спец предметів, які тісно пов’язані з професією.

Захід у гуртожитку "Народні звичаї та традиції українського народу"

Надзвичайною красою, багатством і розмаїттям відзначаються традиції, звичаї, обряди та свята українського народу, становлення яких відбувалося протягом багатьох століть.


Вихователями гуртожитку Абабіною О.В. та Івашко С.І. був проведений захід- "Народні звичаї та традиції українського народу"