Абітурієнту

пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Літературна година: «Я слова рідного нікому не віддам»


Про цінність і красу української мови розповіли учням ОПТАУ бібліотекарі Овідіопольської ЦРБ Слободянюк Н.М. і Черпатюк О.В. разом з викладачем української мови та літератури Лобань О.О. на літературній годині «Я слова рідного нікому не віддам» 9 листопада.




    
«Споконвіку було слово. І слово було у Бога. І слово було Бог». Цей вислів взято із святої книги християн – Біблії. Це істина. Адже немає такого народу, який би не мав свого власного слова, своєї мови. Серед великої  кількості народів планети земля живе і наш народ, український, який теж має слово – свою мову – українську.
     З найдавніших часів рідною мовою українці і ті, хто заселяв українські землі, хто жив на них, спілкувалися між собою, думи пісні складали, створювали легенди, писали літописи, передаючи в них багатство, мелодійність і красу мови майбутнім поколінням.
        Саме про цінність і красу української мови розповіли учням ОПТАУ бібліотекарі Овідіопольської ЦРБ Слободянюк Н.М. і Черпатюк О.В. разом з викладачем української мови та літератури Лобань О.О. на літературній годині «Я слова рідного нікому не віддам» 9 листопада.


Учні 304 групи Крайнік Ірина, Кісеолар Наталія читали вірші про рідну мову: «Мова рідна - ти душа народу», «Я без мови як стебло без цвіту», «О слово, ти як дивная сопілка». Учениця 304групи Кондрухіна надія розповіла захопливу легенду про чарівну цілющу силу слова.


Бібліотекарі підготували та розповіли безліч переказів, приказок, прислів’їв, оповідок, співаночок, казочок трагічних і безжурних, а також ознайомили присутніх з книжковою виставкою «Звучи, рідна мово!»

Бібліотекар Овідіопольської ЦРБ

Слободянюк Н.М.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.