Запрошуємо переглянути відеорепортаж місцевого телебачення ОВІС-TV
15 грудня з нагоди відзначення Міжнародного дня чаю, у приміщенні Овідіопольського історико-краєвзнавчого музею, який знаходиться в районному будинку культури "Слава", пройшла чайна церомонія.
Директор музею С.А.Катрук запросила прийняти участь наших учнів-кухарів.
Мета заходу:
- познайомити присутніх з цілющими властивостями чаю
-розширити кругозір учнів
- формувати новий світогляд молоді, патріотичні почуття
Обладнання: самовар, чайні сервізи, солодощі, колекція чаю.
Учні представили чайні традиції народів світу, розповіли про виникнення чаю, способи його заварювання та вживання, а також ознайомили присутніх з колекцією чаю.
Викладач О.Б. Гавришків, розповіла про те, що чаювання вже давно перетворилось на досить складну церемонію, а заварювання чаю - справжнє мистецтво.
Викладач О.М. Ференцова, познайомила присутніх, як правильно заварити різні сорти чаїв, яку воду використовувати для приготування чаю, з чим його правильно подати.
Вирощуванням та виготовленням чаю ми завдячуємо Китаю, де він відомий ще з 2737року до нашої ери, познайомила нас учениця другого курсу Морозович Валентина.
У VIII столітті він потрапив до Японії, яка славиться справжнім мистецтвом з приготування та прийому чаю, розповіла учениця в ролі японки - Вікторія Бишка (другий курс).
В Європу чай потрапив завдяки англійцям- познайомив присутніх учень другого курсу Владислав Лисак.
На відміну від Китаю та Англії, жителі Індії полюбляють червоний чай з додачею різних прянощів та цукру- розповіла учениця першого курсу Кондрухіна Надія.
За чашкою чаю з бубликами при самоварі люблять посидіти і росіяни - учениця першого курсу Павліна Рудь....
....але найбільше враження справляють лікувальні трав'яні українські чаї - Ірина Мінкевич, учениця першого курсу.
Всі присутні продегустували різні чаї на смак, а також мали можливість покуштувати різні авторські пироги від М.Туренка, С.В. Ножко, С.А. Катрук.
Стилістичні образи учням створили дівчата перукарі: Лазер Ольга, Умриш Галина, Узун Наталя,Павлова Юлія, які навчаються на третьому курсі, під керівництвом майстрів в/н Бородай А.В., Руссу Л.М., Жукової Ю.Д.
15 грудня з нагоди відзначення Міжнародного дня чаю, у приміщенні Овідіопольського історико-краєвзнавчого музею, який знаходиться в районному будинку культури "Слава", пройшла чайна церомонія.
Директор музею С.А.Катрук запросила прийняти участь наших учнів-кухарів.
Мета заходу:
- познайомити присутніх з цілющими властивостями чаю
-розширити кругозір учнів
- формувати новий світогляд молоді, патріотичні почуття
Обладнання: самовар, чайні сервізи, солодощі, колекція чаю.
Учні представили чайні традиції народів світу, розповіли про виникнення чаю, способи його заварювання та вживання, а також ознайомили присутніх з колекцією чаю.
Викладач О.Б. Гавришків, розповіла про те, що чаювання вже давно перетворилось на досить складну церемонію, а заварювання чаю - справжнє мистецтво.
Викладач О.М. Ференцова, познайомила присутніх, як правильно заварити різні сорти чаїв, яку воду використовувати для приготування чаю, з чим його правильно подати.
Вирощуванням та виготовленням чаю ми завдячуємо Китаю, де він відомий ще з 2737року до нашої ери, познайомила нас учениця другого курсу Морозович Валентина.
У VIII столітті він потрапив до Японії, яка славиться справжнім мистецтвом з приготування та прийому чаю, розповіла учениця в ролі японки - Вікторія Бишка (другий курс).
В Європу чай потрапив завдяки англійцям- познайомив присутніх учень другого курсу Владислав Лисак.
На відміну від Китаю та Англії, жителі Індії полюбляють червоний чай з додачею різних прянощів та цукру- розповіла учениця першого курсу Кондрухіна Надія.
За чашкою чаю з бубликами при самоварі люблять посидіти і росіяни - учениця першого курсу Павліна Рудь....
....але найбільше враження справляють лікувальні трав'яні українські чаї - Ірина Мінкевич, учениця першого курсу.
Всі присутні продегустували різні чаї на смак, а також мали можливість покуштувати різні авторські пироги від М.Туренка, С.В. Ножко, С.А. Катрук.
Стилістичні образи учням створили дівчата перукарі: Лазер Ольга, Умриш Галина, Узун Наталя,Павлова Юлія, які навчаються на третьому курсі, під керівництвом майстрів в/н Бородай А.В., Руссу Л.М., Жукової Ю.Д.
Немає коментарів:
Дописати коментар
Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.