Абітурієнту

понеділок, 17 листопада 2014 р.

Тиждень фахової майстерності з професії "Кухар" 2014-2015н.р.


З 10 по 14 листопада  2014 року в училищі проходив тиждень фахової майстерності з професії "Кухар".

         Метою проведення конкурсу було формування пізнавального інтересу до вивчення спец предметів з професії "Кухар", виховання любові до обраної професії, наполегливості у досягненні поставленої мети, почуття відповідальності та взаємоповаги. 

 Відкриття тижня розпочалося конкурсом стінгазет,  на якому кожна група кухарів представляла по дві стінгазети: одну – наші досягнення з оволодіння професією, і другою – в гумористичному жанрі.
На загально училищній  лінійці оголошено план роботи тижня.










Під керівництвом майстрів виробничого навчання 
Токмак С.В.,Являнської Л.В. та Боговик А.В. проведено ряд заходів, серед яких:
- виставка стіннівок, ознайомлення з рефератами «Кухні різних народів світу», 
-огляд літератури навчальної та довідкової з професії «Кухар, 
-ознайомлення учнів училища з походженням та етнографічними особливостями української національної кухні з приготуванням та дегустацією страв національної кухні. 





Викладач спецдисциплін , викладач першої категорії Ференцова О.М. провела відкритий урок з предмету  «Устаткування підприємств харчування» на тему «Сучасні помічники кухні» з приготуванням та дегустацією страв:
-         Каші гречаної, приготовленої в мультиварці;
-         Картоплі –фрі приготовленої в фритюрниці;
-          Каші та кукурудзи молодої, приготовленої в пароварці.
        

День української кухні в училищі пройшов як свято професійності, вишуканості та смаку. Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалась протягом сторіч, багата на традиції, вирізняється різноманіттям страв та їх високими смаковими властивостями. Грибною юшкою почастували присутніх учні гр № 204, варениками з картоплею – учні гр. №304, голубцями та варениками з вишнями – учні гр. № 105, бутербродами з салом та узваром з сухофруктів – учні груп № 104 та 205. 






Крім цього учнями підготовлено реферати на теми: «Історія виникнення української кухні», «Кухня та традиції західних регіонів України», «Особливості української кухні північних і центральних районів», «Кухня запорізьких козаків», «Історія та походження Одеської регіональної кухні» та ознайомлено ними присутніх на святі.

«Успіх приходить до тих, хто впевнено крокує до нього» під такою темою проведено брейн – ринг викладачем спецдисциплін, викладачем другої категорії  Гавришків О.Б. між збірною першого і другого курсів та командою випускників - третього курсу. 


Видовищною, корисною, цікавою та пізнавальною була гра між учасниками команд, загадано ряд загадок болільникам.

Кухар – це в першу чергу творець прекрасного, смачного, поживного, корисного та привабливого, повинен володіти тонкими смаковими відчуттями краси, мати добре розвинені художні здібності, добре розвинене наочне, ділове та просторове мислення, глибокі професійні знання і вміння з приготування страв та десертів.
Учні груп, під керівництвом майстрів виробничого навчання, продемонстрували свою не тільки кухарську, але й  кондитерську майстерність, пригощаючи присутніх різноманітними десертами. 

Тут були рогалики й плюшки спечені учнями групи  204, фруктові шашлики, канапе «Сніжок» на крекері, корзиночки з фруктами та збитими вершками, пирожне «Рафаелло» приготовлені учнями 104 та 205 груп, яблука смажені в тісті і морси виноградний, журавлиний та калиновий, що пригощала 105 група та чай, каву і запечені яблука, що демонструвала група 304.

Активні учасники проведених заходів відзначено та нагороджено медалями за активність, допитливість, старання та винахідливість, а також нагороджено подяками.


Активність та кількість учасників тижня показали, що такі заходи мають велике значення для кращого пізнання професії, виховання любові та поваги до неї.









Шановні гості! 
Напишіть свої враження від того, що ви бачили. тим, хто готував захід, буде приємно прочитати про себе:-)


Запрошуємо до фотогалереї


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.