Абітурієнту

вівторок, 20 лютого 2018 р.

Книжкова виставка: "Автограф, залишений на згадку"



Хочеться коротко нагадати про книжки,  подаровані авторами,  що знаходяться в бібліотеці училища.
  Ряд  книжок : «Зорі зоряніли», «Вибух у Царському селі»,  «Філософія розуму і душі»,  «Лілеї  пахли медом», «Минуле змінити неможливо»  вийшли з-під пера Анатолія Ройченка, генерала хорунжого українського козацтва, колишнього редактора  овідіопольської районної газети.

Радує, що на літературній карті Одещини з’явилося нове прізвище, гідне прискіпливої уваги –  це Валентина Сидорук. ЇЇ роман «Дорога додому»  змушує замислитися про  долю людини в тоталітарному суспільстві. Роман присвячений дідові Валентини Сидорук, який  в 1933  році врятував  від голодної смерті свою доньку Марію, матір Валентини,  закопавши мішок  із зерном на городі.
   «Дорога» В. Сидорук  цілком  земна, підпорядкована фактичним подіям, тож доводить читача аж до Чорнобильської  катастрофи.
      Щиро закликаю читача почитати книжку, поспівчувати разом із героями, відчути співпричасність до незабутніх подій, до вибору між  добром і злом, який неминуче постає перед кожним із нас.
     Вважаю, що  читачі нового роману «Жорна»  з інтересом ознайомляться з ним, бо він присвячений  рідному краю, Одещині. В центрі уваги авторки  доля  мешканців причорноморського хутора Бугове (нині  Чорноморськ), де нині мешкає і сама письменниця.
     І насамкінець,  про  2 збірки поезій Н. Скліфосовської.  Взагалі, про Одесу сказано багато теплих слів, на які вона, звичайно, заслуговує.  Але виявляється, що написано ще не все. І про це красномовно говорить збірка  віршів  Н. Скліфосовської  «Люблю тебя, Одесса».
     Намір продовжити  видання  професійних та авторів-початківців  ліг в основу  збірки «Виноградний  дощ».  Сюди увійшли  36 віршів, куди втілилася    краса  поетичних рядків місцевих авторів.
     Отже,   насолоджуйтесь творчістю наших співвітчизників (А. Ройченка, П. Полубка, А. Бігуна, Н. Канцур, О. Тельпіс, А. Тітомир та інших).


Білоциценко Т.М.
бібліотекар училища



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.