Абітурієнту

середу, 6 квітня 2016 р.

Калейдоскоп української кухні

30 березня в читальному залі Овідіопольської центральної районної бібліотеки відбулося засідання клубу «Шанувальники українського слова» на тему «Калейдоскоп української кухні». На заході були присутні члени клубу, активні читачі, гості бібліотеки.


З багатою історією національної кухні, з різноманіттям страв – як повсякденних так і святкових, присутніх познайомили ведучі заходу – бібліотекарі, які перевтілились у ролі колоритних українських господинь (Черпатюк О.В., Слободянюк Н.М., Паламарчук Л.В., Маковейчук М.Д.).


Цікавими були тематичні інсценівки творів класиків української та світової літератури. До уваги присутніх запропонована підбірка колекції марок на тему кухні та українських традицій, що пов’язані з нею (підготувала викладач історії ОПТАУ Нестеренко Т.М.).


Цікавою стала презентація книжкової виставки «Із скарбниці української кухні», на якій розміщені книги та періодичні видання про традиції українських страв, зокрема, кулінарна книга О. Франко «Практична кухня», до якої включено (з певною текстологічною обробкою) кулінарні рецепти Ольги Федорівни Франко, подані нею в книзі «1-ша українська загально практична кухня», що побачила світ у 1929 році в Коломиї. Тут читачі знайдуть широкий діапазон страв традиційної української кухні: від різних закусок, супів, борщів, м'яса, риби до печива і варення.


Українська кухня зазнала впливу багатьох національних кухонь, з яких запозичила не тільки рецепти деяких страв, а й способи обробки і приготування продуктів. І все ж змогла зберегти своєрідність і властивий тільки їй колорит, завдяки чому завоювала визнання у всьому світі.

Бібліограф Овідіопольської ЦРБ

Нікитинська Т.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.