Абітурієнту

суботу, 9 січня 2016 р.

Міжнародний день чаю

Щорічно 15 грудня у всіх країнах відзначається Міжнародний день чаю. Чай займає друге місце в світі за рівнем споживання (на першому – вода). Чай – напій, який люблять абсолютно всі. Він бадьорить вранці, заспокоює ввечері, взимку зігріває, а в жарку погоду втамовує спрагу. Чорний, зелений, білий, червоний, жовтий, – це всі види чаю! А, крім того – трав'яні чаї – чаї молодості і краси; мате, каркаде додають чаюванню особливих відтінків. Мало кому відомо, що цьому чудо-напою вже майже 4000 років!


     Так, 15 грудня 2015р. в училищі було проведено свято чаю. Цей захід пройшов за участю учнів І-ІІІ курсів під керівництвом викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання з професії «Кухар» - Гавришків О.Б., Ференцова О.М., Токмак С.В., Являнська Л.В., Боговик А.В.
     Учні розповіли про чай, як рослину, ознайомили з сортами напою, технологією переробки,  повідомили присутнім про корисні властивості чаю з медичної точки зору. Також розповіли про традиції чаювання в різних країнах та різні способи його заварювання: по-англійськи, по-китайськи, по-японськи та інші. Деякі з них, можливо, дещо екзотичні, але поза сумнівом цікаві.


     Дякуємо за чудовий настрій, за цікаві рецепти заварювання чаю та за смачне печиво, які учні-майбутні кухарі приготували власними руками.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.