Абітурієнту

субота, 9 січня 2016 р.

Виховна година - "Магічний український рушник"

       16 грудня 2015 року, учнями 103групи під керівництвом класного керівника Балан О.В., та заступника директора з НВР Балан С.Г. було підготовлено та проведено виховну годину на тему «Магічний український рушник», метою якої є збагачення знаннями про одвічні людські символи – українські рушники, їх символіку та особливості використання в побуті українців.


   
 Вишитий рушник в Україні посідає особливе місце. Рушники — це символ України, відбиття культурної пам'яті народу, в їх узорах збереглися прадавні магічні знаки. Рушник це непросто виріб - це своєрідний символ, це тісне поєднання фізичної праці та роздумів.

     Епіграфом виховного заходу були рядки з відомої  народної пісні:

…І на тім рушничкові оживе все знайоме до болю —


І дитинство, й розлука, і твоя материнська любов.

      Зараз – особливий час. Ми звертаємось до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, то можливо, життя наше буде більш радіснішим, духовно багатшим.
   


   З вуст учнів лунали теплі, ніжні слова про український рушник.


 Пригадали орнаментальні символи вишивки рушників гості заходу: майстриня з вишивання рушників, співробітниця училища Шопа О.В. та мати учня, яка є знавцем української вишивки, бібліотекар Дальницької ЗОШ – Бліняєва Ю.І. Справжньою окрасою стали милозвучні пісні про рушник та відео про « Магічний український рушник», « Рушник-дорога».



      Сивіють і народжуються роки, минають століття, та вічним є і буде український рушник. Він пройшов крізь віки, і хотілося б щоб і надалі був він ознакою любові і незрадливості, символізував чистоту почуттів, глибину безмежної любові до своїх дітей, до всіх, хто не черствіє душею.  Хай символ цей назавжди збережеться у нашій добрій хаті, як ознака великої любові й незрадливості.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.