Абітурієнту

четвер, 8 грудня 2016 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні

На виконання листа ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» від  26.10.2016  № 412, листа Департаменту освіти і науки № 3124/02/01-34-01-01 від 15.11.2016  в ДНЗ «Овідіопольське професійно-технічне аграрне училище» 21.11.- 25.11.2016р. проведений «Тиждень  безпеки дорожнього руху в Україні».


Мета:
  •   інформаційно-просвітницька робота серед молоді направлена на формування моделі безпечної поведінки та позитивного ставлення до вимог безпеки  дорожнього руху,
  •   вироблення культури управління транспортними засобами, розширення знань про причини небезпечних ситуацій на дорогах.              
  Впродовж тижня проходила виставка тематичних газет та літератури із ПДР та ОБДР.


      В рамках тижня з учнями третього курсу, майбутніми водіями, проведена зустріч  з інспектором дорожньої поліції старшим лейтенантом Сєряк Сергієм Анатолійовичем.  В ході зустрічі учні ставили запитання щодо безпеки дорожнього руху в Овідіопольському районі. Які значимі дорожньо-транспортні пригоди автомобільного транспорту були в смт.Овідіополі? Що було причиною цих пригод і які наслідки?  Інспектором були наведені приклади аварій з участю пішоходів і автотранспорту і роз'яснені причини.



      23 листопада,  класні керівники  провели виховну годину в своїх групах  з безпеки дорожнього руху.
     З учнями 203 та 208 груп викладач ПДР та ОБДР  Руссу М.В.  провів урок з теми «Безпека на дорозі – безпека життя» Викладач довів учням статистику за даними ООН щодо дорожніх аварій в Україні,  в країнах Євросоюзу, США, у всьому світі та їх наслідків. Також були продемонстровані документальні фільми: «Діти на вулицях міста», «Обережно! Пішоходи! Жахливе видовище» та короткометражний художній фільм «Павук».



Проведення Тижня  безпеки дорожнього руху в Україні сприяло підвищенню інтересу учнів до майбутньої професії, розвитку уміння логічно розмірковувати і робити висновки із ситуацій на дорогах.

Руссу М.В.
викладач ПДР та ОБДР 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.