Абітурієнту

вівторок, 10 травня 2016 р.

Година пам'яті: "Жінки України в Другій світовій війні"

У 2016 році Український інститут національної пам’яті продовжує у рамках пам’ятних заходів акцентувати увагу на людських долях у роки ІІ світової війни. Цього року у фокусі – жінка.


6 травня відбулася година пам’яті під назвою «Жінки України в Другій світовій війні». Організатор заходу: заступник директора з НВР – Балан С.Г. 
Мета:
  • розширити знання учнів та узагальнити інформацію про героїв Другої світової війни, зокрема українських жінок;
  • формувати патріотичні почуття гордості за співвітчизниць, які в час тяжких випробувань для країни не залишалися осторонь, а на рівні з чоловіками захищали свій народ від нацистських окупантів;
  • вшанувати пам'ять тих, хто загинув у Другій світовій війні;
  • сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболювати за майбутнє країни, виховувати в учнів повагу до героїчних подвигів співвітчизників.
Неможливо розповісти про всіх жінок, які воювали, але хочеться пригадати імена хоча б деяких наших співвітчизниць, які своєю мужністю і безкорисною любов'ю до Батьківщини, усіма силами, інколи ціною власного життя, наближали День Перемоги.



Онілова Ніна Андріївна  (10 квітня 1921, Новомиколаївка — 8 березня 1942) 
 Герой Радянського Союзу, в роки радянсько-німецької війни командир кулеметного розрахунку 54-го стрілецького полку 25-ї Чапаєвської стрілецької дивізії Приморської армії Кримського фронту, старший сержант.



Вчитель історії Нестеренко Т.М., керівник гуртка «Юні філателісти» розповіла про марки, випущені на честь Великої Перемоги та окремо зупинилася на цікавих марках «Дорога життя», де водієм служив овідіополець Боговик М.Н., та на марках «Пам’ятник в Берлінському Трєптов парку».



За заслуги в боротьбі з нацистськими загарбниками в роки Великої світової війни понад 150 тис. жінок були нагороджені бойовими орденами й медалями.
Тому забути про вклад у перемогу наших співвітчизниць ми просто не маємо права!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.