Абітурієнту

вівторок, 9 лютого 2016 р.

Крути: і сум, і біль, і вічна слава

Після здобуття Україною незалежності в 1991 році подвиг героїв Крут став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за державну незалежність. У 1998 році на місці бою біля станції Крути та на Аскольдовій могилі встановлено пам’ятні знаки.
У 2006 році біля с. Пам’ятне Борзнянського району Чернігівської області було відкрито Меморіал пам’яті героїв Крут, до якого входять музей, пам’ятник, символічна могила-курган та озеро.

Щороку вся Україна вшановує пам’ять героїв Крут, адже вихована на Крутах молодь – це ті лицарі, що широко рознесуть славу України по світу, запевнять не лише її волю, а й владу, могутність і невичерпний ріст.
29 січня бібліотекарі Овідіопольської ЦРБ Паламарчук Л.В. та Слободянюк Н.М. разом з викладачем історії ОПТАУ Нестеренко Т.М. провели літературно-історичну годину, приурочену пам’яті героїв Крут «Крути: і сум, і біль, і вічна слава». Вони розповіли про трагічні події біля станції Крути в 1918 році. В обговоренні теми взяли участь також і читачі бібліотеки, учні ОПТАУ Кияновський О., Голуб П. (202 гр.), Кісеолар Н., Коваль Н. (204 гр.) читали вірші.
Завершився захід оглядом книжкової виставки «Крути – трагічний урок нашої історії», який зробила бібліотекар ЦРБ Паламарчук Л.В.

Українські юнаки загинули і власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію визвольних змагань нашого народу. Адже коли до такої самопожертви здатна молодь - нація незнищенна.

Бібліотекар Овідіопольської ЦРБ

Слободянюк Н.М.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.