Абітурієнту

четвер, 18 лютого 2016 р.

Година мужності: Афганістан – вічна біль і вічна пам’ять


         Чимало років минуло з часу виведення радянських військ з Афганістану, а події в цій країні залишаються живим болем для багатьох колишніх солдатів та офіцерів, що воювали в цій війні.
 Афганська війна тривала 10 років. Триває і сьогодні, але, слава Богу, вже без участі наших солдатів. А тоді ж, йдучи у те пекло, вони вірили, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя.
       Через цю війну пройшли майже 700 тисяч осіб. І серед них 30% були українці. Звання Героя СРСР було присвоєно 72 військовослужбовцям, з них12 – українцям. 15 тисяч вояків загинуло у радянсько-афганській війні.

      12 лютого працівники Овідіопольської центральної районної бібліотеки разом з викладачем історії ОПТАУ Нестеренко Т.М. провели годину мужності «Афганістан – вічна біль і вічна слава», присвячену дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Бібліотекарі Черпатюк О.В. та Слободянюк Н.М. розповіли про афганську війну, про наших земляків – героїв Афганістану (Гречка В.П., Груднєв В.М., Кльоб М.І.), які живуть серед нас, яким доля подарувала можливість жити і трудитися і любити, про тих, хто загинув на Афганській землі, про виведення військ з Афганістану.

         Воїн-афганець, мед брат Груднєв Валентин випустив диски авторських пісень до 20-і 25-річчя виведення військ з Афганістану. Під час години мужності присутні мали можливість прослухати пісні, а також вірші, які читали учні 202 групи ОПТАУ Харитонова О. та Ульєва І.
Розкрити фонд бібліотеки з афганської тематики допомогла бібліотекар ЦРБ Паламарчук Л.В., яка представила і прокоментувала книжкову виставку «Афганістан – біль душ наших». Захід закінчився хвилиною мовчання на честь світлої пам’яті тих,хто віддав свої життя в Афганістані, ввійшовши в безсмертя.
Стільки років щасливої тиші…
Та вривається голос в ефір,
Що благає, нагадує, кличе:
Захистіть, збережіть, люди, мир!
Кожен день, кожен час пам’ятайте,
Скільки жертв нам війна принесла.
Все, що можна, для миру віддайте!
Збережіть для нащадків життя!



Бібліотекар Овідіопольської ЦРБ

Слободянюк Н.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.