Абітурієнту

середу, 2 грудня 2015 р.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом


Всесвітній день боротьби зі СНІДом уперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.
З того часу вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.

За підтримки Овідіопольського центру соціальних служб, дітей та молоді, за участю працівника Овідіопольської районної  бібліотеки та учнів нашого навчального закладу -   
1 грудня 2015 р. було проведено захід присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДОм під гаслом:

«ЗНАТИ СЬОГОДНІ, ЩОБ ЖИТИ ЗАВТРА!»

Мета заходу:
- Формувати знання щодо попередження захворювання на СНІД, 
- Дати короткі теоретичні відомості про хворобу ХХІ століття, виховувати бажання вести здоровий спосіб життя, 
- Уникати стосунків з «групою ризику»,
- Жити повноцінним життям.


Суспільство повинно усвідомити, що необхідною умовою захисту здорових людей від зараження ВІЛ є надання допомоги ВІЛ-інфікованим. Психосоціальна та медична підтримка вірусоносіїв дає можливість попередити перетворення їх у безконтрольне джерело інфекції.
 На завершення заходу працівник Овідіопольської центральної районної бібліотеки Паламарчук Л.В. зробила огляд книжкової виставки «СНІД: подумай про майбутнє - обери життя» , на якій представлено книги, періодичні видання та ілюстровані матеріали, що розкривають тему  СНІД в Україні.

 Після надто важкої, а простіше, жахливої інформації, яку ми  почули на заході, просто неможливо не вибрати життя. Нехай усе жахливе, що сталося з іншими, обійде нас, залишиться далеко-далеко. Нехай кожна людина до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.

Підготували та провели захід:

 Практичний психолог – Семенюк В.В.
 Викладач з охорони праці – Мутавчі А.Г.
Учні:
Кононенко Д., Хмельовський М.,Туренко Б., Ангурян Р., МорозовичВ., Міхай С.,Ільєва І., Беженар П.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.