Абітурієнту

понеділок, 18 травня 2015 р.

Літературна година: «Мати – Берегиня роду і народу»


       Богиня – Берегиня! Яке поетичне, яке точне наймення! Та, що береже оселю, оберігає від невірного кроку, від напасті та лиха. Ми знаємо її, ту Берегиню, що ніколи не вимагає від нас ніяких жертв, а сама задля нас жертвує всім – навіть життям! Ім’я цієї берегині – Мати!

        13 травня в Овідіопольському ПТАУ бібліотекарі центральної районної бібліотеки Черпатюк О.В. та Маковейчук М.Д. разом з викладачем української мови та літератури Лобань О.О. провели літературну годину «Мати – Берегиня роду і народу».

Бібліотекарі розповіли історію свята «День матері», читали вірші українських поетів, присвячених матері. Учні 202 групи Кір’єва Світлана та Єремія Дарина читали вірші В.Симоненка «Лебеді материнства» та «Матері». Бібліотекар Овідіопольської ЦРБ Ліщенко М.В. зачитала авторські вірші про матір.
        До уваги присутніх був зроблений огляд книжкової виставки «Уся гордість і велич світу – від жінки», на якій представлена художня, довідкова література, періодичні видання, що розкривають тему жінки, матері, берегині роду.

Минають роки, десятиліття, змінюються устрої. А на землі споконвіку є мати. Вічна і свята, грішна і праведна, як і ця свята земля, на якій ми живемо. Стоїть мати і молиться за нас з вами, за наше майбутнє, за наш спокій, за мир на землі. Тож помолімося і ми за неї.


Зав. відділом обслуговування Овідіопольської ЦРБ 
Черпатюк О.В.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.