Абітурієнту

середу, 29 квітня 2015 р.

Година-реквієм "Чорна трагедія на кольоровій землі"


Горем і болем увійшов понад 20 років тому в наше життя Чорнобиль, що розподілив долю людей на «до» і «після». Аварія на Чорнобильській АЕС… Смертоносне полум’я зловісної пожежі висвітлило кожного, хто там працював і жив, виділило перших із перших – вони, ризикуючи життям, кинулися до реактора, аби своїми грудьми перестерегти трагедію.
За даними ООН: 375 000 осіб відселено із забруднених територій після аварії на ЧАЕС, 800 000 ліквідаторів складають групу ризику,12 500 з них тяжко хворі, 7000 померло. І це, безперечно, урок великого героїзму, мужності, милосердя.



































З приводу вшанування пам’яті героїв Чорнобильської трагедії Овідіопольська центральна районна бібліотека разом з викладачем історії ОПТАУ Нестеренко Т.М. провели годину-реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі».
 Черпатюк О.В. і Слободянюк Н.М. розповіли про трагічні події 26 квітня 1986 року і Чорнобилі. Учні ОПТАУ зачитували спогади очевидців та ліквідаторів Чорнобильської трагедії, розповідали вірші,присвячені цій події. Бібліотекар Паламарчук Л.В. зробила огляд книжкової виставки «Чи знаєш ти, світе, як сиво ридає полин?..»
На завершення заходу всі присутні вшанували пам’ять загиблих та померлих від променевої хвороби хвилиною мовчання.



Бібліотекар ОЦРБ

 Слободянюк Н.М.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.