Абітурієнту

понеділок, 27 квітня 2015 р.

День відкритих дверей в училищі


Пройде зовсім небагато часу і учням 9-11 класу доведеться вибирати свій шлях у житті.
Цей шлях починається з перехрестя, від якого розходяться не 3, як в казці, а 50 тис. доріг – саме стільки зараз існує професій. І дуже важливо не помилитися у виборі шляху. Адже від цього вибору залежить дуже багато: і матеріальний достаток, і коло спілкування, і інтереси, і щастя в житті. Недарма кажуть, що обираючи професію, людина вибирає свою долю.

         24 квітня  в  Овідіопольському професійно-технічному аграрному училищі відбувся День відкритих дверей, де зібралися не лише абітурієнти, а й всі бажаючи.


































У рамках Дня відкритих дверей та для кращого розуміння майбутньої професії відбулася профорієнтаційна година під назвою: «Хочу-Можу-Треба», яку провели викладач спецдисциплін Бородай А.В. та вихованці училища Бишка Вікторія, учениця 2 курсу за професією «Кухар» та Руссу Руслана, учениця 1 курсу за професією «Перукар».
      На заході, учні дізналися про професії, які можна отримати навчаюсь в училищі, давали відповідь на запитання, чому на їх думку  є люди, які не зовсім задоволені обраною професією. Відповіді були різні, адже багато є помилок у виборі професій. Найважливіші це – нічого не знають про професію, яку обрали, йдуть за модою, вибирають «за компанію», не мають здібностей і нахилів до професії, але найголовнішою причиною стала проблема «тиску» батьків. Гостям запропонували цікавий тест за допомогою якого вони змогли більше дізнатися про себе,  свої сильні і слабкі сторони,  здібності і недоліки.

            Павловська Л.О.-  представник  Овідіопольського районного центру зайнятості  дала інформацію, про загальну характеристику професій, санітарно-гігієнічні умови праці, вимоги до робітників різних професій та спеціальностей.

          Гостей запросили оглянути виробничі класи та майстерні, в яких майстри виробничого навчання разом зі своїми вихованцями презентували свою професію, та розповідали про  роботу, яка була зроблена на протязі навчального року.

        Оператори комп’ютерного набору, конторські службовці (бухгалтерія), підготували слайд-шоу.  На протязі трьох років учнів навчають працювати з комп’ютерною технікою, та  всім премудростям бухгалтерської роботи, де кожен для себе відкриває просту істину, що: дебет з кредитом «ніколи» не сходяться, а людина з людиною – завжди зійдуться!

         Представники  професії тракторист-машиніст та слюсар з ремонту сільськогосподарських машин роблять величезний внесок в народне господарство. З цікавістю хлопці розглядали будову моторів, сіялок, задавали питання що до навчання. Так як люди з такою спеціальністю присутні на багатьох підприємствах з різним напрямком діяльності,  можна сміливо назвати ці професії затребуваними.


          Ретельно підішли до зустрічі гостей майстри виробничого навчання зі своїми вихованцями за професією «Кухар». Справжнє свято  влаштовано на майданчику біля лабораторії приготування їжі, де запрошеним  запропонували страви нових кулінарних шедеврів, зроблених учнями власними руками під керівництвом наставників. Ізюминкою частування стали стіннівки намальовані учнями, щодо своєї професії в гумористичному стилі.



          Професія «Перукар» - для творчих, креативних, комунікабельних людей. 
Учні 1 та 2 курсу відповідально підійшли до презентації своєї професії. Підготували виставку малюнків, виробів з волосся, колажів, фотографій створених образів. Доповненням став майстер клас, який був презентований на святковій лінійці. Представники даної професії завжди затребувані, бо бажання людей гарно виглядати зростає, а мода і технології не стоять на місці.










   Увесь день в начальному закладі панувала привітна, дружня атмосфера та всіх переповнювали позитивні, веселі емоції.
Особливою популярністю серед учнів користується гурток "Самозахист"- керівник Л.Й.Брагін





























Вироби від гуртка "Народна творчість"- керівник С.І. Івашко














У гуртожитку училища гостей зустрічали вихователі І.В. Слободенюк та Д.О. Білошкурський

«День відкритих дверей» дає можливість краще зрозуміти, яким буде навчання в училищі та зробити правильний вибір. Багато учнів, які відвідали училище, були зацікавлені професіями та виявили бажання вчитися в ньому.

























Запрошуємо до фотогалереї





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.