Абітурієнту

вівторок, 28 листопада 2017 р.

Гірка пам′ять України. (до 85-річчя голодомору 1932-1933 років)

Похоронним дзвоном по всій нашій землі прокотилася страшнюча чума голодомору. Ніколи-ніколи світ не бачив такого штучно створеного лиха. Ніколи-ніколи про горе настільки великого масштабу так голосно не мовчали в той час, коли 10 мільйонів людей просто щезли з лиця землі, ніби й не народжувалися, не росли, не кохали, не плакали, не сміялися, не жили…
           
…Лихо. Горе. Біль. Кров. Смерть… Це те що залишає по собі голодомор. Це те, що знищує свідомість і роз′їдає наші душі. Це страшно. Це боляче до самих кісток. Але це те, про що потрібно пам′ятати і не уникати. Не можна ще раз такого допустити.
            І нині, запалюючи свічку пам′яті ми думаємо про загиблих від голодомору, тихенько молимся за їх спокій, за їх світлу пам′ять. Знаємо, що головне не забувати їх – невинних жертв голодомору, що так і не дожили до весни 1933 року. Вони варті частинки серця істинного українця, а також пошани кожного, хто може назвати себе Людиною!
            На честь вшанування пам′яті і з нагоди 85 річниці голодомору, центральна районна бібліотека разом з бібліотекарем ОПТАУ Білоциценко Т.М. провела годину пам′яті «Голгофа голодної смерті» в гуртожитку ОПТАУ.
            Бібліотекарі розповіли присутнім про страшні події 1932-1933 років на Україні, про те як пережила ті страшні часи Овідіопольщина, зачитували спогади очевидців, які змогли вижити в ті часи. Учні ОПТАУ підготували і прочитали проникливі вірші про те лихоліття.
            Бібліотекар ЦРБ Маковейчук М.Д. зробила огляд книжково-ілюстративної виставки-інсталяції «Злочин проти людства». На завершення заходу було переглянуто художньо-документальний фільм Олеся Янчука, знятий за мотивами повісті В. Барки «Жовтий князь», «Голод - 33».



Бібліотекар ЦРБ  
                                                  Слободянюк Н.М.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.