Абітурієнту

неділю, 14 жовтня 2018 р.

І покажем, що ми, браття, козацького роду

 Серед прадавніх осінніх християнських свят є свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважалася покровителькою усієї України і, зокрема, козацтва. Тому в Україні 14 жовтня оголошено Днем українського козацтва, а з 2014 року указом Президента України Петра Порошенка на свято Покрови призначено День захисника України.
З 8 по 12 жовтня в училищі проходили заходи з вшанування цієї Святині:викладач історії Нестеренко Тетяна Михайлівна провела історичну годину, на яку були запрошені гості: Петько Анатолій Іванович, Генерал козацтва, Гетьман Чорноморського Козацького війська та працівники районної бібліотеки Слободянюк Н.М. і Паламарчук Л.В.;в кабінеті історії була організована фотовиставка "Добровольці в АТО", "Волонтери-захисники Батьківщини";філателістична виставка "Від Хортиці - до нашого часу".А також учні училища взяли участь в концертній програмі, присвяченій Дню захисника України, яка проходила в районному будинку культури "Слава".

Н
а марках -вся героїчна історія козацтва: від Хортиці до сьогодення, історія українського війська, портрети гетьманів, козацькі клейноди, сучасні захисники Батьківщини.




  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.