Абітурієнту

четвер, 26 квітня 2018 р.

Година пам′яті «Чорнобиль: події і наслідки»


   
З нагоди річниці Чорнобильської трагедії бібліотекарі Центральної райбібліотеки разом з бібліотекарем ОПТАУ Білоциценко Т.М. провели екологічну годину пам′яті «Чорнобиль: події і наслідки». 


   
Учні ОПТАУ читали вірші про Чорнобильську трагедію. На заході згадали і вшанували пам′ять не тільки пожежників, але й всіх, хто брав участь у ліквідації аварії та будуванні захисної споруди – саркофага, який сховав залишки зруйнованого реактора, це робітники атомної станції, що залишились працювати після вибуху, це водії машин, льотчики гелікоптерів, це шахтарі, які під  зруйнованим реактором будували фундамент для саркофага. Це будівельники, які будували сам саркофаг, це й молоді хлопці – солдати нашої армії, яких засилали всюди, де не вистачало робочих рук, і, звичайно ж , це медичні працівники, які рятували тих же пожежників під час гасіння пожежі і все після неї. На превеликий жаль, багатьох із них вже немає в живих, адже навіть знаходитись біля враженої такою великою дозою радіації території було дуже небезпечно.




    Наприкінці заходу бібліотекарі центральної райбібліотеки ознайомили присутніх з книжковою виставкою «Чи знаєш ти світе, як сиво ридає полин», і зазвали завжди пам′ятати про подвиг ліквідаторів Чорнобильської аварії, насамперед думати про тих, хто нас оточує, бути чесними і сміливими, бути гідними свого героїчного народу, любити і берегти рідну землю.


Бібліотекар ЦРБ                                  Слободянюк Н.М.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.