Абітурієнту

понеділок, 22 січня 2018 р.

Історико-патріотична година "Нам Злуку дарував Господь".


            Ми живемо в незалежній і суверенній країні. Але шлях до нашої незалежності був дуже довгим і тернистим. Щороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну Українську державу.
            Вікопомного дня 22 січня 1919 р. було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Саме тому ми відзначаємо цей день як День Соборності України.

       
     З нагоди цього свята бібліотекарі центральної  районної  бібліотеки разом  з викладачем історії ОПТАУ Нестеренко Т.М. провели    історико-патріотичну   годину «Нам Злуку дарував Господь». Бібліотекарі ознайомили присутніх з історією цієї значної   події, розповіли яке значення вона має для   сучасної України і українців. Учні ОПТАУ читали вірші: «Єдина Україна» Д.Чередниченка, «Дзвони в Україні» В.Переяславця та ін.



            Учасник гуртка «Юні філателісти» Остроущенко Олександр   (СЮТ, керівник Нестеренко Т.М.) представив філателістичну колекцію «Україна – Соборна держава».Учні та гості  заходу мали змогу   переглянути тематичне слайд – шоу «Величний День Злуки».


            Бібліотекар центральної районної бібліотеки Паламарчук Л.В. зробила огляд книжково-ілюстративної виставки «Україна – моя молитва», на якій була представлена історична література про героїв які боролися за незалежну соборну Українську державу.



           
    Бібліотекар ЦРБ                                       Слободянюк   Н.М.

                                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.