Абітурієнту

четвер, 2 березня 2017 р.

Посвята в козаки «Ми – діти козацького роду»

    У глибину  століть сягає історія нашого народу, і чим більше минає часу, тим яскравіше ми її уявляємо. Легендарна Запорізька Січ -символ незалежності українського народу.
    Наші пращури були запорізькими козаками. Зберігаючи і відроджуючи традиції і звичаї тих часів, 1 березня 2017 року став незвичайним для учнів І курсу ДНЗ «Овідіопольське ПТАУ», майбутніх захисників, адже саме в цей день їх приймали в козацькі лави.

  

Перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, учні урочисто поклялись, що вивчатимуть історію і традиції українського народу, готуватимуть себе розумово, фізично і морально, щоб чесно і віддано служити українському народу в ім’я становлення нашої незалежності та процвітання.
 Почесне прийняття до лав провів Генерал-отаман, Перший заступник Гетьмана Українського козацтва, Польовий Гетьман, Верховний отаман Чорноморського Козацького Округу-Чорноморського Козацького війська – Петько Анатолій Іванович
Під час урочистої посвяти у козаки звучав Державний Гімн України, козацькі пісні.








Учням були вручені  свідоцтва – Універсал, які засвідчили прийняття до лав козацтва




  Наприкінці заходу, учні 204 групи (майстер в\н Боговик А.В.) з професії "Кухар" пригощали новоспечених козаків та всіх присутніх смачною козацькою кашею - кулішем.  Чудовий коровай для свята зробила майстер в\н Токмак С.В.




   Такі заходи, безсумнівно, виховують у молоді почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.