Абітурієнту

вівторок, 23 лютого 2016 р.

Увага: класним керівникам, майстрам в\н, вихователям у гуртожитку!

     
 З метою  активізації профілактичної  роботи щодо попередження  суїцидальної  поведінки  дітей  та підлітків у 2015-2016 н.р., з недопущення  деструктивної поведінки  учнівської  молоді у кризових та конфліктних  ситуаціях, попередження  негативних  проявів серед  неповнолітніх, зміцнення  взаємодії  сім'ї та педагогічного колективу,  щодо навчання  та виховання  учнів, на підставі  листа Овідіопольської служби у справах дітей від 15.02.2016 № 01-11\38;

 24 лютого класним керівникам, майстрам в\н, вихователям у гуртожитку  - провести виховну годину «Життя прекрасне» ( з відповідним записом у журналі),  де розглянути питання захисту учнів від насильства і жорстокого поводження з ними, запобігання таких явищ у майбутньому.

В методичній кімнаті є розробка з педагогічної літератури та публікацій ЗМІ з вищезгаданого питання для проведення виховної години. 
Розробку підготувала практичний психолог- Семенюк В.В.


Поради підліткам. Важливі номери телефонів


     Підлітки часто вважають, що не потребують контролю та порад батьків. Однак вони або кривлять душею, або помиляються, або кажуть так через недовірливі стосунки з дорослими.       Часто тінейджери дивляться не зовсім під тим кутом, під яким може тверезо оцінити ситуацію дорослий. Іноді, наприклад, вони змушують себе повірити у те, що їх симпатія — велике кохання, і роблять через це купу дурниць. 
     Поради ж і зауваження батьків вони сприймають «в багнети». Часто виникає бажання помсти. Зробити на зло дорослим, нехай і завдавши при цьому шкоди собі. 

Как понять, что над ребенком издеваются и что делать в таких ситуациях

Прозвища, придирки, бойкот, оскорбления, унижения, угрозы, а иногда даже избиения – это все признаки буллинга. Он включает в себя в основномпсихологическое насилие, но иногда дело доходит и до физического. Как родителям узнать, что над ребенком издеваются и что делать в таких ситуациях?




Мітинг-реквієм «У вирій Вічності»,присвячений пам’яті Героям Небесної Сотні

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, який  щорічно Україна відзначає  20-го лютого,  біля скверу «Трагедія і велич України», учні та працівники училища разом з мешканцями Овідіополя вшанували пам'ять подвигу героїв.

Бесіда з патриотичного виховання

09 лютого відбулася зустріч хлопців третього курсу із представником районного військомату.  Під час бесіди учні не тільки дізналися про умови проходження військової служби, мобілізаційні заходи держави, проблеми та будні сучасної армії, але й отримали можливість поставити свої запитання та почути на них відповіді. Також учнів ознайомили із останніми законодавчими актами, що стосуються армії.





четвер, 18 лютого 2016 р.

Свято до Дня Святого Валентина

Напередодні свята всіх закоханих  учні 104 групи ( майстер в\н Боговик А.В., кл. керівник Ференцова О.М.) підготували конкурсно-розважальну програму  "Стріли Амура"




Година мужності: Афганістан – вічна біль і вічна пам’ять


         Чимало років минуло з часу виведення радянських військ з Афганістану, а події в цій країні залишаються живим болем для багатьох колишніх солдатів та офіцерів, що воювали в цій війні.
 Афганська війна тривала 10 років. Триває і сьогодні, але, слава Богу, вже без участі наших солдатів. А тоді ж, йдучи у те пекло, вони вірили, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя.
       Через цю війну пройшли майже 700 тисяч осіб. І серед них 30% були українці. Звання Героя СРСР було присвоєно 72 військовослужбовцям, з них12 – українцям. 15 тисяч вояків загинуло у радянсько-афганській війні.

вівторок, 9 лютого 2016 р.

Крути: і сум, і біль, і вічна слава

Після здобуття Україною незалежності в 1991 році подвиг героїв Крут став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за державну незалежність. У 1998 році на місці бою біля станції Крути та на Аскольдовій могилі встановлено пам’ятні знаки.
У 2006 році біля с. Пам’ятне Борзнянського району Чернігівської області було відкрито Меморіал пам’яті героїв Крут, до якого входять музей, пам’ятник, символічна могила-курган та озеро.

Щороку вся Україна вшановує пам’ять героїв Крут, адже вихована на Крутах молодь – це ті лицарі, що широко рознесуть славу України по світу, запевнять не лише її волю, а й владу, могутність і невичерпний ріст.

пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Увага! Свято до Дня закоханих!





Чернушевич Олександр (308гр) планує приймати участь у творчому проекті “Творча молодь Одещини 2016”

       З метою популяризації культурного і творчого життя серед молоді Одеського регіону та для заохочення амбіцій творчих людей, традицій серед молоді Одещини з метою надати талановитій молоді новий поштовх у роботі над собою, громадська “Молодіжна організація ЛАЙТ” планує провести 4 березня 2016 року Першу премію “Творча молодь Одещини 2016”.

ОДАУ запрошує учнів випускних груп на День відкритих дверей

03.02.2016 р., з  профорієнтаційною роботою до нас завітали представники з Одеського державного аграрного університету (ОДАУ) – заст.. декана економ. факультету  Топов Г.І. та заст.. декана з НІР, доцент  Богдан М.К.
Була проведена бесіда з учнями випускних груп.Учні отримали цікаву і змістовну інформацію про навчальний заклад.



вівторок, 2 лютого 2016 р.

Захист дипломної роботи з професії "Кухар"

2 лютого 2016 року для учнів 205 групи (майстер в/н Токмак С.В.,викладач спецдисциплін – Ференцoва О.М.) був дуже відповідальним днем, адже вони захищали дипломні роботи і доводили, що достойні отримати кваліфікацію кухаря IV розряду.