Абітурієнту

пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Чорна сповідь моєї країни

Голодомор 1932-1933 рр. є однією з найтрагічніших сторінок історії нашого народу. Не було тоді ні війни, ні потопу. А була тільки зла воля людей проти інших. І ніхто не знав, скільки живого  люду лягло у могили – старих, молодих, дітей і ще ненароджених у лонах матерів.
Рано чи пізно, але обов’язково кожна людина і весь народ усвідомить своє минуле. Не сьогодні це сказано:
Час народжувати і час помирати,
Час руйнувати і час будувати,
Час розкидати каміння і час збирати,
Час мовчати і час говорити.

Прийшов час говорити після десятиліть мовчання. 26 листопада працівники Овідіопольської центральної районної бібліотеки Черпатюк О.В. та Паламарчук Л.В. разом з викладачем історії Овідіопольського ПТАУ Нестеренко Т.М. провели годину пам’яті «Реквієм жертвам голодомору».

Ніхто не перекреслить мій народ

Згідно Указу Президента України Порошенко П.О. 21 листопада в нашій державі відзначається День Свободи та Гідності.


Овідіопольська центральна районна бібліотека разом з викладачем історії ОПТАУ Нестеренко Т.М. 19 листопада провели літературно-патріотичну годину «Героям слава!», присвячену Дню Свободи і Гідності.

четвер, 26 листопада 2015 р.

Сертифікація викладачів


Учителів тестуватимуть за технологією ЗНО


Механізм державної сертифікації педагогічних працівників, передбачений законопроектом "Про освіту", включатиме перевірку знань шляхом тестування з предмета, що викладається. Тестування проводитиметься на базі існуючих регіональних центрів оцінювання якості освіти. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, в який зокрема надається фінансово-економічне обґрунтування впровадження сертифікації.
Читати повністю ТУТ

пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху


На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.10.2015  №40611/1/1-15, листа Департаменту освіти № 2083/02/01-34-01 від 03.11.2015 р., враховуючи Загальний план заходів з проведення Тижня безпеки дорожнього руху з 9 по 15 листопада 2015 р., адміністрація училища повідомляє:


четвер, 19 листопада 2015 р.

Семінар для перукарів від компанії "Акме"

16.11.2015р. на базі Овідіопольського  училища у майстерні перукарів відбувся семінар  парфумерно-косметичної компанії  Акме на тему «Світ кольору від компанії Акме »

Нарада щодо попередження крадіжок та тілесних ушкоджень та дотримання громадянами Правил безпеки на залізничному транспорті

   

На виконання пропозицій, зазначених у листі № 34/1366 від 02.11.2015р  про попередження крадіжок та тілесних ушкоджень та листа № 1/9-532 від 16.11.2015р щодо профілактики травматизму керуючись Пам’яткою про дотримання громадянами Правил безпеки на залізничному транспорті, адміністрацією училища було проведено нараду 18.11.2015 року, на якій  доведено педпрацівникам інформацію зазначену у вище вказаних листах та  проведено  відповідні заходи, а саме:

понеділок, 16 листопада 2015 р.

Хелловін

Хелловін- свято з моторошним присмаком походить від давніх кельтів.
     Вони відзначали прихід нового року 1 листопада. Вважали, що 31 жовтня мертві повертаються на землю, щоб навідати своїх живих нащадків. Це був день, коли злі сили могли прийти у наш світ і лякати людей: домові стукають у вікна і двері, відьми літають на мітлі по небу. Саме тому і придумали гарбуз із свічкою всередині, щоб їх відлякувати.


пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

В гостях у бібліотеки - "Щедрість рідної землі"


       Золота осінь…Саме в цей благодатний сезон ми святкуємо День працівників сільського господарства. Найважчою працею в усі часи,і навіть зараз, вважається праця трудівників полів, садів, городарів. З нагоди цього свята в Овідіопольській центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання клубу «Шанувальники українського слова» «Щедрість рідної землі».


четвер, 12 листопада 2015 р.

Літературна година - «Я слова рідного нікому не віддам».


Мово моя рідна, доле полинова,
Шануй, українцю, Шевченкове слово!
Шматували люто, били батогами, -
Декому хотілось, щоб тебе не стало.
Та звучить над світом піснею дзвінкою
Мова українська про щастя і долю.
Тож плекаймо рідну, бережімо слово,
З щирістю шануймо українську мову!

           Наша мова – наша історична пам’ять
Кожен добротний будинок має свій міцний фундамент. Так і мова народу є своєрідним фундаментом нації, її духом. Коріння сучасної української мови, як і загалом мов народів світу, сягає у глибокі прадавні часи.
         

Тиждень ввічливості у гуртожитку

          У гуртожитку пройшов тиждень ввічливості.
В зв`язку з цим вихователь Слободенюк І.В. та бібліотекар Білоциценко Т.М. провели комплекс заходів: бесіди, лекції, вікторини, тестування тощо.
     5 листопада у гуртожиток завітали гості, які займаються благодійністю, та розповіли нашим учням багато цікавого.
     

середу, 4 листопада 2015 р.

Конкурс краси "Міс осінь - 2015"


Осінь… Чарівна, неповторна, прекрасна пора.
29 жовтня,  саме у день, коли ще сміється осіннє сонечко, а душа насолоджується неповторною красою золотої осені, було представлено конкурс краси «Міс Осінь 2015».